Implantologie Zoetermeer: Dan weet je dat het vast goed zit!
Dan weet je dat het vast goed zit!

Paletsingel 118
2718 NS Zoetermeer
T. 079 363 44 20

Implantologie Zoetermeer: Dan weet je dat het vast goed zit!

Implantologie Zoetermeer > Geplaatste artikels > Implantologie Zoetermeer: Dan weet je dat het vast goed zit!

Indien u interesse hebt in tandheelkundige implantaten of wanneer uw tandarts een reden ziet om deze aan te bevelen, zijn er een aantal aspecten die van belang zullen zijn. Bij Implantologie Zoetermeer ( ISO 9001 gecertificeerd) is het intakeconsult implantologie gericht op het verzamelen en geven van informatie. Uw wensen, klachten en voorgeschiedenis t.a.v. het gebit staan hierbij centraal.

Uw gezondheidstoestand, de conditie van het tandvlees met de toegepaste mondhygiëne en hoe uw gebit  op elkaar past zullen bepalend zijn of u direct geschikt bent voor implantaten of dat een voorbehandeling noodzakelijk is.

Daarnaast is het een absolute randvoorwaarde dat er in het gebied waar wordt geïmplanteerd voldoende kaakbot  aanwezig is. Aangezien een implantaat volledig omgeven moet zijn door kaakbot, kan het noodzakelijk zijn dat het kaakbot in volume moet worden vermeerderd.  In veel gevallen kan het kaakbotvolume tegelijk worden vermeerderd met het plaatsen van het implantaat. Het vermeerderen van het kaakbotvolume wordt een botopbouw genoemd. 

Verlies van een tand of kies zal resulteren in verminderd volume in kaakbot. De plek in de mond waar u een gebitselement verliest zal het moment bepalen wanneer er het beste kan worden begonnen met implanteren. Zo zal een voortand sneller moeten worden behandeld dan bij een kies achter in de mond. Wanneer er te lang wordt gewacht met implanteren zal een botopbouw in veel gevallen onvermijdelijk zijn. Een botopbouw brengt extra risico, behandeltijd en kosten met zich mee.

Het primaire doel in de implantologie is een zo’n kort mogelijke tijd te laten zitten tussen het verlies van een gebitselement en het plaatsen van de voorziening op het implantaat. Natuurlijk zit hier het implanteren en een eventuele botopbouw tussen. Soms is het mogelijk om direct te implanteren na verwijdering van een gebitselement. Echter, in de meeste gevallen zal het noodzakelijk zijn om een bepaalde tijd te wachten met implanteren. Implantologie Zoetermeer hanteert hiervoor plaatsingsprotocollen.

Na het plaatsen van het implantaat zullen uw eigen botcellen tegen het implantaatoppervlak aangroeien en na verloop van tijd krijgt het implantaat een stevige verankering met het kaakbot. Nu is uw implantaat klaar om belast te worden met de kauwkrachten en dus gereed voor gebruik in de mond. De tijd die noodzakelijk is om uw implantaat te kunnen gebruiken is afhankelijk van de plek in de mond waar wordt geïmplanteerd en of het kaakbot in volume moet worden vermeerderd. In sommige gevallen kan het implantaat meteen worden belast. Ook hiervoor hanteert Implantologie Zoetermeer belastingsprotocollen.

De keuze van uw implantaat wordt gemaakt door de lokale vorm van uw kaakbotvolume en is afhankelijk van het type voorziening die gemaakt wordt op het implantaat. U krijgt dus het implantaat die het beste bij u past. Implantologie Zoetermeer hanteert protocollen, conform de ISO 9001norm. Zo krijgt u duidelijkheid over de stand van zaken die voor u van belang zijn en wordt de kwaliteit transparant en meetbaar.  Meer informatie vindt u op de website. Voor een snelle vraag is een email sturen altijd mogelijk (kosteloos) of maak een afspraak voor een intakeconsult.

tandarts implantoloog Z.V. Ladrak / Paletsingel 118, 2718 NS Zoetermeer / www.implantologiezoetermeer.nl / info@implantologiezoetermeer.nl / 079-3625046


Implantologie Zoetermeer: Dan weet je dat het vast goed zit! Uw implantaat in vertrouwde handen
,,

Een implantaat geeft het gevoel van eigen tanden terug.